zondag 19 januari 2014

Zijn Cristiano Ronaldo en Mario Balotelli echt zo egoïstisch?

We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin media machtiger is dan ooit.
Naast de reguliere media heb je Twitter, Google+, Facebook,Blogger, roddelsites en ik kan nog zeker twee regels doorgaan met opsommen.

Hoe makkelijk is het eigenlijk in deze digitale tijdperk om de realiteit rondom een persoon te verdraaien?

Laten we het eens bekijken...
Cristiano Ronaldo- huidig voetballer van het jaar en speler van Madrid
Media imago: een enorm hetero-seksuele voetballer die tot de top van de voetbalwereld behoort erg egoïstisch, womanizer maar erg toegewijd aan zijn sport. Geeft duizenden euro`s per week uit aan kleding en zijn haar.



Super egoïst ?


  • Als jeugdspeler was er een scout aanwezig voor een wedstrijd die tegen hem en een zekere Albert Fantrau voor de wedstrijd had gezegd: Ik vind jullie beide goed maar ik mag maar één van jullie twee scouten, dus wie de meeste ballen scoort krijgt de plek. Cristiano scoorde de eerste en Albert de tweede. Toen Albert één op één met de keeper stond voor de 3-0 deed hij het onmogelijke en gaf hij de bal aan Cristiano, omdat hij geloofde dat Cristiano beter dan hem was.... Cristiano zorgt tot de dag van vandaag ruimschoots voor deze man zijn onderhoud. 
  • Zorgt fulltime voor zijn zoon die uit een flitsrelatie is ontstaan.
  • Heeft nieuwe auto`s voor zijn zijn gehele medische staf gekocht omdat die hem geholpen hebben de gouden bal te winnen

Mario Balotelli - speler van het Milan van Clarence Seedorf
Media imago: onstabiel figuur, ruziezoeker, laag IQ, grappenmaker maar ook erg toegewijd aan zijn sport. Smijt werkelijk met zijn geld auto`s, feesten, huizen, kleding noem het maar op.





Super egoïst en echt zo een vreselijke schoft?

  • Doneert bijna 50% van zijn salaris aan goede doelen voor voornamelijk dakloze kinderen en kinderen die het moeilijk hebben omdat hij zelf geadopteerd is door een Italiaanse familie
  • Houd zijn bankzaken zelf bij en gaat heel voorzichtig met zijn geld om. 
  •  De voornaamste reden dat hij voor minder geld in Italië is gaan spelen was om dichterbij zijn moeder en familie te kunnen zijn.
Natuurlijk hebben bovenstaande spelers genoeg andere verhalen die wel aantonen dat er een egoïst in hun schuilt en natuurlijk heeft vooral Mario genoeg rare fratsen uit lopen halen, maar zo verschrikkelijk is het blijkbaar niet met ze gesteld.

Grtz: De betweter

2 opmerkingen:

  1. Dezelfde mensen die zonder er twee keer over na te denken de eerste steen werpen als het op deze spelers aankomt, weten niet in welke talen ze Pele, Jordan en Ali moeten prijzen, zonder erbij te vermelden hoe MJ Steve Kerr op z'n bek geslagen heeft tijdens een training of de berg met lijken uit de kast van de andere grootheden erbij te halen. Maar ja, een ander gehaat succesverhaal drukt het als volgt uit:

    'They take the greats from the past and compare us
    I wonder if they'd ever survive in this era
    In a time where it's recreation
    To pull all your skeletons out the closet like Halloween decorations'
    - Drake, Lord Knows -

    BeantwoordenVerwijderen