donderdag 16 januari 2014

Jehova getuigen VS ACN ondernemers

ACN ondernemers en Jehova getuigen als je nog nooit door één van deze 2 partijen benaderd/lastig gevallen bent mag je inmiddels al van een klein wonder spreken.

De ene klopt onverwacht aan je deur en de ander gebruikt elk mogelijke communicatiemiddel in eerste instantie maar belt voornamelijk voor het inleidende praatje. Sommige mensen zijn niet te spreken over Jehova als geloof   en ACN als organisatie maar ik ben daar redelijk neutraal in omdat A ik weet dat sommige mensen heel veel kracht uit hun geloof kunnen halen en B ACN inderdaad een quasi piramide spel is maar er door sommige mensen wel flink wat verdiend mee kan worden.

Echter is er een grote overeenkomst tussen deze 2 partijen: beide partijen weten niet wat Nee betekent en lijken wel zombies op een missie...
Maandag middag 9 december mijn telefoon gaat over, John belt een goede ex-collega/vriend (toen nog) met wie ik samen door faillissementsomstandigheden ben ontslagen in Augustus 2013. Ik heb ervoor gekozen als ZZP`er verder weer een bestaan op te bouwen en John zocht dus al 4 maanden actief naar werk. We spraken regelmatig via whatsapp in de eerste weken na ons ontslag maar ik had hem nu ruim een maand niet gesproken:

John: Hallo Betweter, hoe gaat het ermee?
Ik: Hey je hebt zeker goed nieuws!  Het gaat goed hoor met nieuws van jou beter!.
John: Mooi! luister Betweter ik ben ook een onderneming voor mezelf gestart met ongelimiteerde mogelijkheden waarmee ik flink wat aan kan verdienen en vroeg me af of jij samen ..
Ik: *wacht even*  bespaar je het praatje gaat het om ACN?
John: Ongelimiteerde opties er valt echt wat te verdienen mijn zakenpartner pakt duizenden per maand man
Ik: Ik vroeg je of het om ACN ging?
John: Ja, ACN.
Ik: Nee, dan ben ik niet geïnteresseerd.
John: Jammer man, weet je het zeker want er zijn echt veel opties die me voor jou interessant lijken
Ik: Ja ik weet het zeker.
John: wacht ik heb iemand die je wilt spreken.
Ik: John vriendelijk bedankt verspillen jullie geen moeite aan mij ik ben naar zo een bijeenkomst geweest en ik kreeg het gevoel dat ik in een sekte beland was, het is echt niks voor mij.

Maandagavond  9 december whatsapp bericht van John
John: Betweter ik weet dat je geen interesse hebt maar ik wil je iets vragen want er zijn echt interessante opties erbij gekomen: Hoelang geleden heb je een presentatie bijgewoond?
Ik : Zo een 2 jaar geleden.
John: Zie je wat ik bedoel man, er zijn ook online opties erbij gekomen...ook dingen waar jij mee bezig bent waar je me toen een paar maanden geleden over sprak.
Ik: affiliate marketing?
John: ja man! door professionals onderzochte online opties om je business uit te bouwen.
Ik: Dat klinkt dan wel interessant. (ik ben al een tijdje met affiliate marketing bezig dus het leek me ineens wel wat om deze mogelijkheden te bekijken.)
John: Luister morgen is er toevallig een presentatie over deze mogelijkheden kom je langs?
Ik: Is goed man.

Dinsdagavond 10 december in een bedrijfspand van ACN.
Ik kom binnen ontmoet John en 2 andere mannen heten mij super enthousiast welkom alsof het vrienden zijn die ik al in geen maanden gezien heb. Mijn instinct geeft me een naar onderbuik gevoel maar affiliate marketing  daar valt echt wel wat mee te verdienen en geld kan ik heel goed gebruiken, dus ik neem plaatst in een zaal met zo een 150 anderen. De presentatie begint het handjeklap gebeuren en gejuich van 2 jaar geleden is exact hetzelfde gebleven. De presentatie is niet veel anders, tenminste deze man had het over zijn gekochte vliegtuig, die van 2 jaar geleden over zijn boerderij als ik me niet vergis. Ik probeer een paar boze blikken naar John toe te werpen maar de beste man zit 2 plaatsten links van me en gaat helemaal op in het gebeuren. Links en rechts zitten mijn twee "nieuwe vrienden". Ik wil weg maar heb het fatsoen niet om midden in de presentatie weg te lopen. Dan is het ineens pauze en loop ik woest weg om mijn jas te pakken. Ineens komen mijn nieuwe vrienden inclusief John om mij heen staan. Ga je roken? vraagt nieuwe vriend nr 2. Nee, ik ga naar huis ik rook niet. vriend nr 1: hoezo dat? Ik voelde me als een kleine jongen op de basis school die voor de 2e keer binnen korte tijd vroeg om te gaan plassen. Er is Champions League voetbal zeg ik als ik me haast mis ik maar een kwartier dit is niks voor mij. Vriend nr1: Dus de mogelijkheid om serieus geld te kunnen verdienen laat je schieten voor voetbal? Luister dan zeg ik John hier heeft mij gezegd dat er online opties erbij zijn gekomen die vandaag gepresenteerd zouden worden maar ik ... vriend nr 2 komt dichterbij me staan en kapt me af (inmiddels staan een stuk of 10 man om me heen ) Horen jullie dat jongens? Deze man vind het belangrijker naar voetbal te kijken terwijl hij serieus geld kan verdienen! Gelukkig heb ik op een middelbare school gezeten waar ik één van de jongste was, dus dit soort intimiderende acties ben ik wel gewend. Ik trok me er niks van aan zei niks meer en liep richting het station. Op het station aangekomen besef ik me pas dat John en ik vanaf het binnentreden geen woord hebben gewisseld en ik app hem: Beetje jammer dat je me met zo een lul verhaal naar de presentatie moest lokken wetende dat ik geen interesse had.

Woensdagmiddag 11 december John belt (ik dacht dus om zijn excuses aan te bieden)
John: Luister dan Betweter ik moet zeggen dat ik enorm teleurgesteld ben in je, jij als zogenoemde ZZP`er met ambitie neemt deze kans niet en hebt niet eens het fatsoen om de volledige presentatie bij te wonen, je hebt gewoon een mede oprichter met super handige tips gemist! Ik wist niet wat me overkwam er kwam geen woord uit mijn mond en ik verbrak de verbinding. John? was dat John? de altijd zo ontspannen John komt zo een toon tegen mij opzetten?

Het zat mij niet lekker dat ik John met wie ik toch wel een goede band had, zo had weggedrukt, maar ik wilde niet bellen, want ik was zelf nog niet helemaal blij met wat hij me de dag ervoor geflikt had. Ik besloot te "appen":  Hey John het was niet mijn bedoeling je weg te drukken maar ik was nog geïrriteerd door gister en je opmerking schoot bij mij in het verkeerde keelgat.

Donderdagavond 12 december! reactie van John :
Luister dan gozer ik heb je de mogelijkheid gegeven om in 2014 een financieel keerpunt voor jezelf te creëren denk je echt dat je met je ZZP werk en affiliate marketing kan verdienen wat ik nu ga verdienen?
Laten we volgende week afspreken om te starten.

Ik kon mijn ogen niet geloven ik liet het maar voor wat het was en reageerde niet meer.

Woensdagavond 18 december whatsapp bericht van John :
De online mogelijkheden zijn er echt als je start kan mijn zakenpartner wanneer je gestart bent laten zien hoe dit in zijn werking gaat en kunnen we samen rijk worden!
Ik kon me niet inhouden en "appte" terug: Mocht je rijk worden is dit je van harte gegund maar als ik mensen gek moet maken zoals jij mij nu gek maakt is dit niks voor mij.
Geen reactie terug van John

Maandagavond 23 december een onbekend nummer belt:
Hallo Betweter, ik ben de zakenpartner van John ik wilde even mededelen dat John zijn eerste 1000euro bonus heeft binnengehaald 3 man onder zich heeft en al op goede koerst zit binnen no time nog meer bonussen te pakken. Je bent nu als ZZP`er werkzaam in een lastige markt, je hebt hoge vaste lasten en ook nog eens een gezin dat je moet onderhouden.Met 5 a 6 uurtjes inspanning per week en jouw netwerk zou jij binnen een maand ook al minimaal 1000 euro moeten kunnen verdienen wat je wel goed kan gebruiken lijkt mij, want ik weet dat je behoorlijk wat schulden hebt door omstandigheden. Ik stel voor daarom morgenavond even te ontmoeten want jij verdient wel een ommekeer. Let wel we doen dit voor jou en John gunt het je echt!

Ik was woest maar heb hem nog zo rustig mogelijk aangegeven mijn nummer te wissen en mij nooit meer te bellen. Vervolgens John gebeld, hem de huid vol gescholden en hem nooit meer gesproken. 1 vriend kwijt en met deze manier van handelen niet de eerste of laatste vermoed ik zo. Sterker nog ik sprak onlangs een andere ex-collega met wie hij ook al ruzie heeft gehad.

Jehova getuigen heb ik gelukkig al een tijdje niet in de buurt gezien nadat één een buurtgenoot wijs probeerde te maken dat zijn moslim geloof niet goed genoeg was om god te dienen met alle gevolgen van dien...

Ik vraag me serieus af welke partij erger is...ik neig toch naar de ACN ondernemer. Jij?

Grtz: de Betweter

p.s. : ACN valt serieus geld mee te verdienen maar het is gewoon niet voor mij. Jehova zal een prachtig geloof kunnen zijn maar is ook niks voor mij.










 
Als je 

3 opmerkingen:

  1. Bijkomende overeenkomsten: allebei verdienen hun geld in percentages, veranderen volgelingen in evangelisten en hebben een hekel aan kritische denkers en casual participanten.

    Een favoriete anekdote van mij blijft hoe een eenzame student benaderd werd door een dame die hij oppervlakkig kende, maar die graag een afspraakje wilde maken en voor hem zou koken. De jonge student kon zijn hormonen nauwelijks beheersen, toen de dame stipt volgens afspraak schaars gekleed op zijn studentenkamer verscheen. Toen ze sprak over toekomst en mogelijkheden, wist hij dat de avond niet meer mis kon lopen. Toen ze zich even verontschuldigden voor ze verder konden gaan, smste hij al zijn vrienden al dat het zou gebeuren vanavond! Helaas kwam ze terug met schriftelijk materiaal van haar nieuwe overtuiging en begon met een poging tot rekruteren.

    Welke van de twee karakter wijzigende geldmachines zal het voorgaande betreffen?

    Voor elk goed antwoord, een gratis advies van de Betweter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! echt Wauw....hoe ver kan je gaan :-(

    BeantwoordenVerwijderen